11 Μαρ 2012

«ΑΠΟΒΑΣΗ» ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΜΑΣ

Την Δευτέρα έρχεται στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ και ετοιμάζει το έδαφος για εκλεκτές από Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία και Σουηδία οι οποίοι πρόκειται να εγκατασταθούν στην χώρα μας για να αναλάβουν ρόλο... Ευρωπαίων υπουργών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News το σχέδιο της task force περιλαμβάνει στενό έλεγχο στη δημόσια διοίκηση, τους δήμους, την υγεία, τη φοροδιαφυγή και το Κτηματολόγιο και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «διάγνωση» των Βρυξελλών «το ελληνικό κράτος χρειάζεται εγχείρηση και όχι λίφτινγκ».


Ο Χορστ Ράιχενμπαχ αναμένεται να παρουσιάσει την Πέμπτη την έκθεση προόδου της Ομάδας Δράσης, με τον απολογισμό της δουλειάς που έχει γίνει, καθώς και τα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης θα αναφερθεί, στην πρόοδο που έχει σημειωθεί για την υλοποίηση των 180 έργων προτεραιότητας, τα οποία έχουν καθοριστεί μαζί με την ελληνική κυβέρνηση.

Θα έχει σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, ανάμεσα στα οποίους η νέα υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, που είναι αρμόδια για τα διαρθρωτικά ταμεία και θα συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης θα δει και την ομάδα των 40 ξένων δημοσιογράφων, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα, επίσης τη Δευτέρα, προσκεκλημένοι του ελληνικού γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος αυτής της φιλοξενίας είναι η συμβολή του Τύπου στη δημιουργία πιο θετικής εικόνας και η άμβλυνση των αρνητικών στερεοτύπων για τη χώρα μας.


http://prezatv.blogspot.com