13 Ιαν 2012

Μια άστεγη 16χρονη υποψήφια για επιστημονικό βραβείο στις ΗΠΑ


Μια άστεγη 16χρονη υποψήφια για επιστημονικό βραβείο στις ΗΠΑ Μια 16χρονη κοπέλα που είναι άστεγη και ζει στους δρόμους της Νέας Υόρκης με την οικογένειά της, κατάφερε να κερδίσει παρά τις αντιξοότητες της ζωής, μια θέση ανάμεσα στους 61 μαθητές που διεκδικούν ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά βραβεία στις ΗΠΑ.
Η Σαμάνθα Γκάρβεϊ όπως αναφέρει το Associated Press, είδε μέσα σε μια μέρα τη ζωή της να αλλάζει καθώς η ιστορία της προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο.
Η οικογένεια της από την 1η Ιανουαρίου αναγκάστηκε να μετακομίσει σε ίδρυμα αστέγων της Νέας Υόρκης, ωστόσο η Σαμάνθα συνέχισε να είναι μια άριστη μαθήτρια στο Λύκειο του Μπρέντγουντ στο Λονγκ Άιλαντ και μάλιστα κέρδισε και μια θέση στον εθνικό επιστημονικό διαγωνισμό Intel που το πρώτο βραβείο είναι ένα χρηματικό έπαθλο αξίας 100 000 δολαρίων.
Η επιστημονική εργασία της Σαμάνθα αφορά τις επιδράσεις των θηρευτών στην εξέλιξη ενός συγκεκριμένου είδους οστρακοειδών.
Σύμφωνα με το AP σήμερα θα δοθεί στο Λύκειο της κοπέλας συνέντευξη τύπου από τις τοπικές αρχές που υπόσχονται να ανακοινώσουν μέτρα που θα βγάλουν την οικογένεια της άριστης μαθήτριας από την οικονομική δυσχέρεια