8 Δεκ 2011

Δημοσκόπηση PULSE: Προβάδισμα Λοβέρδου στην κούρσα διαδοχής


"Κεφάλι" φαίνεται ότι παίρνει ο Ανδρέας Λοβέρδος στην κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα...
 
Pulse: Προβάδισμα Λοβέρδου στην κούρσα διαδοχής
τουλάχιστον με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Pulse, η οποία έγινε για λογαριασμό της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι» για την επόμενη μέρα στο κόμμα, τη στιγμή που οι παρεμβάσεις στελεχών του Κινήματος συνεχίζονται. 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές, σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Συγκεκριμένα στο σύνολο των ψηφοφόρων, ο κ. Λοβέρδος συγκεντρώνει 20%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 16%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 7%, η Αννα Διαμαντοπούλου 4%, ο Γιάννης Ραγκούσης 3% και ο Χρήστος Παπουτσής 1%.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει 25%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 22%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 6%, η Αννα Διαμαντοπούλου 5%, ο Γιάννης Ραγκούσης 4% και ο Χρήστος Παπουτσής 2%. Αλλον υποψήφιο επιλέγει το 20%.

Επιπλέον, το 49% των ερωτηθέντων επιθυμεί άλλο πρόεδρο και υποψήφιο για τις επόμενες εκλογές, έναντι 13% που επιθυμεί τον Γιώργο Παπανδρέου.

Υπάρχει επίσης ένα 12% που επιθυμεί Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο και άλλον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι το 50% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί μεγάλη ή αρκετά μεγάλη την πιθανότητα διάσπασης του Κινήματος στο άμεσο μέλλον.

Επίσης, το 36% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι το πιο σοβαρό και επείγον ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει το Κίνημα είναι η πολιτική που ακολούθησε την τελευταία διετία.

Αντίστοιχα, το 58% εκτιμά ότι συνολική είναι η ευθύνη (πρόεδρος, στελέχη, υπουργοί) για την πορεία της χώρας την τελευταία διετία.

Η πανελλαδική έρευνα έγινε τηλεφωνικά το διάστημα 6-7 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.059 ατόμων άνω των 18 ετών.

Στο 13% το ΠΑΣΟΚ

Στο μεταξύ, σε επίπεδα κάτω του 50% κινείται αθροιστικά το ποσοστό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου.


Η ΝΔ προηγείται με 20%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13%, το ΚΚΕ με 9,5%, ο  ΣΥΡΙΖΑ με 8,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,5% και ο ΛΑΟΣ με 5%.

Κάτω από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή κινούνται οι Οικολόγοι-Πράσινοι (2,5%), η Δημοκρατική Συμμαχία (2,5%) και το Αρμα Πολιτών (2%).

Σημειώνεται ότι ένα 4,5% επιλέγει άλλο κόμμα και το 18,5% λευκό ή αποχή. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 8,5%