Aίσιο τέλος είχε το θρίλερ με την ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων από τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό και τους καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Γιώργο Πολύδωρο, Χρήστο Τσάκαλο, Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο, οι οποίοι είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να αποδράσουν και στη συνέχεια κράτησαν ως ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπάλληλους, ενώ άλλοι 25 συγγενείς κρατουμένων, που βρίσκονταν την ώρα της προσπάθειας για απόδραση στον χώρο του επισκεπτηρίου, παρέμεναν εγκλωβισμένοι εκεί.
Δέκα λεπτά μετά τις έντεκα το βράδυ ο Παναγιώτης Βλαστός και οι συγκρατούμενοί του τελικώς άφησαν ελεύθερους τους τρεις ομήρους που κρατούσαν, παρέδωσαν το όπλο που κατείχαν καθώς και τρία κουζινομάχαιρα, ενώ κατέθεσαν στη διοίκηση των φυλακών και κείμενο με αιτήματά τους για τις άθλιες, όπως τις χαρακτηρίζουν, συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές και το καθεστώς χορήγησης αδειών.
Οι πέντε οδηγήθηκαν στο Πειθαρχείο των Φυλακών Κορυδαλλού ενώ όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή στα κελιά τους. Η υπόθεση της ομηρίας των τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων γύρω στις έξι και μισή το απόγευμα κι ενώ είχε προηγηθεί αποτυχημένη απόπειρα των συγκεκριμένων κρατουμένων να αποδράσουν.
Όταν η προσπάθειά τους απέτυχε ο Βλαστός και τα μέλη των «Πυρήνων» υπό την απειλή όπλου, κατάφεραν να κρατήσουν ως ομήρους τρεις φύλακες του Κορυδαλλού.
Στον χώρο του επισκεπτηρίου εγκλωβίστηκαν και άλλοι 25 επισκέπτες των φυλακών που είχαν πάει να συναντήσουν τους οικείους τους. Ακολούθησαν πολύωρες διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση των φυλακών και τον αρμόδιο εισαγγελέα. Λίγο πριν τις 10 το βράδυ βγήκαν από τον χώρο των φυλακών τέσσερις γυναίκες, συγγενείς κρατουμένων που ήταν μεταξύ των εγκλωβισμένων.
Οι κρατούμενοι επέμεναν ότι οι 25 συγγενείς δεν ήταν όμηροί τους, αλλά καθώς η Αστυνομία είχε περικυκλώσει τον χώρο του επισκεπτηρίου δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν.
Τελικώς η περιπέτεια είχε αίσιο και κυρίως αναίμακτο τέλος.