23 Δεκ 2011

Πραγματικά η Παλλήνη άλλαξε. Της έφτιαξαν άλλη φάτσα! Έγινε άνετη! Απέριττη! Ακριβοθώρητη! Απλησίαστη!!!!!


  • Ένα χρόνο μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις του δημάρχου και των τοπικών δημοτικών συμβούλων περί αναβάθμισης της πόλης, κατά το πρότυπο Γέρακα (άξιο το όραμα), επήλθε το…μοιραίο. Πραγματικά η Παλλήνη άλλαξε. Της έφτιαξαν άλλη φάτσα! Έγινε άνετη! Απέριττη! Ακριβοθώρητη! Απλησίαστη!
  • palliniΜπαίνεις στο καφενείο, κάθεσαι, απλώνεις τα πόδια σου σε όσες καρέκλες θέλεις και πίνεις άνετα και ολομόναχος τον σκέτο ελληνικό. Πάς για ένα ποτό στην διπλανή καφετέρια, αγκαλιάζεις δυό –τρία σκαμπό πιάνεις την κουβέντα με τον ιδιοκτήτη (μοναδικό…..θαμώνα), ψιλοκοιμάσαι μαζί του, ξεχνάς να παραγγείλεις και φεύγεις…ανενόχλητος. Επισκέπτεσαι τους χώρους που στεγάζονταν οι υπηρεσίες του δήμου, κατουράς σε όποια τουαλέτα της επιλογής σου και δεν υπάρχει άνθρωπος ούτε να τον ευχαριστήσεις με τον…. τρόπο σου, εκτός από τον πρόεδρο του Τ.Σ…! Μιλάμε για μεγάλη άνεση!
  • Αν πάλι θέλεις να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά στην Παλλήνη, λόγω του….υπεσχημένου ορατού και αοράτου μέλλοντος και της συνεχιζόμενης Υπ – ανάπτυξης της πόλης, σου προσφέρονται δεκάδες ξενοίκιαστα καταστήματα, γραφεία, κτήρια και οικόπεδα σε τιμές εξευτελιστικές! Μιλάμε για μεγάλη ξευτίλα!
  • Αν πάλι επιθυμείς να βολτάρεις στα… διευρυμένα πεζοδρόμια της πόλης για να αγοράσεις κανένα εσώβρακο για την πρωτοχρονιά, πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον τρία πράγματα. Πού είναι το μαγαζί γιατί μπορεί να μη συναντήσεις άνθρωπο να ρωτήσεις, αν το κατάστημα δεν έχει κλείσει και τέλος αν το πεζοδρόμιο είναι βατό… ή τουλάχιστον ιδίας ποιότητας με τον υπάρχον έξω από τη ΕΤΕ που κινδυνεύεις μόνο με διάστρεμμα. Μιλάμε για μεγάλο ψέμα!
  • Επειδή κάποιοι ίσως θυμηθούν και μια άλλη εύηχη προεκλογική λεξούλα που κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα όπως η φήμη ή η…μπίπ, αυτή της “Σύγκλησης της…διαπιστωμένης διαφοράς Παλλήνης – Γέρακα αυτή συνετελέστη! Σηκώθηκαν τα δημοτικά τέλη στην Παλλήνη και κατέβηκαν στο Γέρακα, όπερ και επήλθε κατά τους δημοτικούς εγκεφάλους η ισόρροπη πορεία των δύο πόλεων…
  • Τα προβαλλόμενα επιχειρήματα μας θύμισαν τον πραματευτή που πουλούσε 5 ευρώ το μεσοφόρι και 10 το βρακί και όταν η πελάτισσα αντέδρασε για τις τιμές, ο πραματευτής της πρότεινε 10 το μεσοφόρι και 5 το βρακί και η Κατερινιώ: Και τώρα τι μούκανες, μου σήκωσες το μεσοφόρι και μου κατέβασες το βρακί… Κάπως έτσι απαντούν και οι κάτοικοι της Παλλήνης στο σκεφτικό του δήμου ή αλέως, μας πήραν και τα σώβρακα!
  • Για την ιστορία, οι συντελεστές της επινόησης των μέτρων καθώς και ή ΕΚΤΕΛΕΣΗ (της πόλης), τους είναι κατά αλφαβητική και κατά συνέπεια αντικειμενική σειρά οι κάτωθι: 1) Ο Δήμαρχος, 2) ΟΙ Δημοτικοί τοπικοί σύμβουλοι και 3) Οι Τοπικοί σύμβουλοι. Κοντολογίς όλοι όσους ψηφήσαμε να μας….Τακτοποιήσουν.
  • Μπορεί με π – ορδές να μη βάφονται αυγά, αλλά με βαφές μαλλιών βάφονται δημοτικά σχολεία, τουλάχιστον ως προς το κόστος
    Για τους γνωρίζοντες, η επιλογή ενός στελέχους οποιασδήποτε βαθμίδος είναι μια σχετικά δύσκολη και υπεύθυνη διαδικασία. Αν η επιλογή ενός ακατάλληλου στελέχους μπορεί να θεωρηθεί διοικητική αμέλεια, η διατήρηση του στην θέση, στοιχειοθετεί διοικητική ανεπάρκεια.
  • Είναι τουλάχιστον ασέβεια προς τους δημότες κοριτσάκια ή αγοράκια με ανύπαρκτες ουσιαστικές ικανότητες, αλλά και με αμφισβητούμενα τυπικά προσόντα να διαχειρίζονται τα συμφέροντά τους.
  • Tις αυξήσεις των δημοτικών τελών όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που το ψήφισαν το έκαναν με βαριά καρδιά, μέχρι και μαύρα, από την μάσκα-ρατ, δάκρυα κύλησαν πάνω στα πονεμένα μαγουλά τους.
    Μέχρι και ο συμ – παραστάτης του δημάρχου εθεάθη εκτός δήμου βεβαίως να μουτσοκλέει, για το θεό, όχι για το κόμμα, αυτό ποιος το… Ναι-ναι τη σφραγίδα την έχει, δεν την ντόνει με τίποτα. Από το τίποτα καλή είναι και η παναγιώτενα. Τακούσατε (νομαρχιακά) πολιά μου;
  • Η μόνη ουσιαστική αντίρρηση που εκφράστηκε και…πρακτικά, ήταν η άρνηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Τ. Μπουντουβά να υπερψηφίσει τις αυξήσεις στις δυσβάσταχτες σημερινές συνθήκες. Τούτο είχε σαν αποτέλεσμα να του ζητηθεί η παραίτησή του από την θέση του προέδρου. Αν ήταν υπεύθυνος για το δήμο σε καμιά εκπαιδευτική βαθμίδα ίσως να ήταν στην θέση του, από τα …. συμφραζόμενα!
  • Πάντως διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως με τις κατηγορίες περί αντι-δημοκρατικής συμπεριφοράς του δημάρχου στην προκειμένη περίπτωση της αποπομπής του προέδρου. Γιατί δηλαδή ο πρόεδρος θα πρέπει να λειτουργεί κατά συνείδηση; Ο δήμαρχος δεν έχει κατά μείζονα λόγο αυτό το δικαίωμα;
    Αυτό του έλεγε η συνείδησή του αυτό έκανε ο άνθρωπος! Και εις άλλα με υγεία….