28 Δεκ 2011

Πρόβλεψη- σοκ για «λουκέτο» σε 5.000 φαρμακεία

Πρόβλεψη- σοκ για «λουκέτο» σε 5.000 φαρμακείαΠερίπου 5000 φαρμακεία (4.840) θα υποχρεωθούν να κατεβάσουν τα ρολά αν μειωθεί το ποσοστό κέρδους του κλάδου κατά 8%προειδοποιεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αττικής έπειτα από μελέτη. 

Η πανελλαδική κλαδική μελέτη εταιρείας τεχνικών ερευνών, αναφορικά με τη  βιωσιμότητα του φαρμακείου δημοσιεύτηκε από τονΦαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και αφορά στην ποσοτικοποίηση των τραγικών συνεπειών που θα έχει η περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους στην εθνική οικονομία, στη βιωσιμότητα των φαρμακείων, στην απασχόληση, στα φορολογικά έσοδα, στηφαρμακευτική δαπάνη και στη συνολική δαπάνη πρωτοβάθμιας περίθαλψης του συστήματος υγείας.  

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, εκτός του «λουκέτου» σε περίπου 5000 φαρμακεία, τα 9.460 θα πιεστούν οικονομικά εξαιτίας της μείωσης του ποσοστού κέρδους στο 15% από 23% που είναι σήμερα. 
 
Η συμπίεση του ποσοστού κέρδους θα επιφέρει και απολύσεις προειδοποιούν οι εκπρόσωποι του κλάδου και τονίζουν ότι περίπου το 50% των θέσεων εργασίας θα χαθεί, γεγονός που σημαίνει 16.000 άνεργοι.
 
Επιπλέον, η ραγδαία αποδυνάμωση των φαρμακείων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ομαλή τροφοδοσία του πληθυσμού με φάρμακα ενώ το πρόβλημα θα μεγιστοποιηθεί στις απομονωμένες περιοχές της χώρας όπου πολλά φαρμακεία θα αναγκαστούν να κλείσουν.

http://www.newpost.gr