17 Νοε 2011

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΔεν είναι η πρώτη φορά που η γνωστή φίρμα προκαλεί οργισμένες αντιδράσεις με μια διαφημιστική καμπάνια της. 
Πριν χρόνια ήταν η διαφημιστική εκστρατεία με τους πενθούντες γονείς ενός φορέα του Aids ή εκείνη με τα ανορεξικά μοντέλα, αυτή τη φορά το ύφος ήταν περισσότερο... διπλωματικό. Γιατί; Γιατί πρωταγωνιστούν πολιτικοί ηγέτες και ο Πάπας. 

Οι φωτογραφίες (προϊόν φυσικά φωτομοντάζ) για την καμπάνια δείχνουν ηγέτες που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις να φιλιούνται με πάθος στο στόμα. Ο Πάπας Βενέδικτος με έναν ιμάμη, η Μέρκελ με τον Σαρκοζί, ο Μπάρακ Ομπάμα με τον πρόεδρο της Κίνας Χου Ζιντάο ή με τον (ορκισμένο εχθρό των ΗΠΑ) Ουγκό Τσάβες, ο Παλαιστίνιος Μαχμούντ Αμπάς με τον Ισραηλινό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η καμπάνια ονομάστηκε Unhate. 

Ποιοί ανταλλάσσουν καυτά φιλιά 
Η καμπάνια ονομάστηκε Unhate.
Ο Πάπας Βενέδικτος με τον ιμάμη Αχμέντ Μοχάμεντ ελ Ταγέμπ
Μπαράκ Ομπάμα-Ούγκο Τσάβες
Ποιος κάνει κουμάντο στην ευρωζώνη; Άνγκελα Μέρκελ-Νικολά Σαρκοζί
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου
"Θα ανατιμήσεις το γουάν;" - Χου Ζιντάο - Μπαράκ Ομπάμα
Άσβεστο μίσος στη χερσόνησο της Κορέας είπατε; Αριστερά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιν Γιονγκ Ιλ και δεξιά ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μιούνγκ-μπακΟ Άλεσαντο Μπένετον αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρίας και γιος του ιδρυτή της ανέλυσε το σκεπτικό της καμπάνιας: Σημαίνει όχι μίσος. Σε μια στιγμή σκοτεινή, με οικονομική κρίση, με ό,τι συμβαίνει στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και την Αθήνα, αυτή είναι μια στάση που όλοι μπορούμε να αγκαλιάσουμε , πως μπορούμε να έχουμε θετική ενέργεια .

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS


http://www.apospasma.gr