9 Νοε 2011

Το αποτυχέν πραξικόπημα της διαπλοκής με Λ.Παπαδήμο

ImageΤο αποτυχέν πραξικόπημα της Ένα απίστευτο παιχνίδι της διαπλοκής και των εγχώριων τραπεζιτών για να ελέγξουν την χώρα και να αποτρέψουν την κρατικοποίηση των τραπεζών τους, ήταν καθαρά η υπόθεση της δήθεν υποψηφιότητας Λ.Παπαδήμου για την πρωθυπουργία της χώρας.
Το defencenet.gr ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέσο ενημέρωσης σε ολόκληρη της Ελλάδα που τόσο την Κυριακή, μετά την σύσκεψη των Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο, όσο και την Δευτέρα με διαδοχικά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα είχε τονίσει ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ υποψηφιότητα Παπαδήμου.
Και χθες που τα διάφορα ελεγχόμενα από τις τράπεζες μέσω του υψηλού δανεισμού τους ΜΜΕ ή άλλα ΜΜΕ που απλά είχαν παρασυρθεί από το κλίμα της ημέρα συνέχεια «κλείδωναν» την υποψηφιότητα Παπαδήμου, πάλι τοdefencenet.gr κατέδειξε με σαφήνεια το αδιέξοδο της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.  

Η συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να αναδειχθεί σε «case study» διαπλοκής, όπου χωρίς καν να ερωτηθεί, εμφανιζόταν ο Λ.Παπαδήμος να … επιβάλει και όρους! Ποιοι ήταν οι όροι; Να κυβερνήσει την χώρα!  

Το έθεσε αυτό ο Λ.Παπαδήμος; Αμφιβάλουμε, αφού δεν μίλησε ποτέ με κανέναν, ούτε με τον Γ.Παπανδρέου, ούτε με τον Α.Σαμαρά. Και είναι εντυπωσιακό, ότι ενώ βρισκόταν στην Βουλή ο Γ.Παπανδρέου, ηλεκτρονικό μέσο μεγάλης εφημερίδας, τον … έβλεπε στο σπίτι του Παπαδήμου στο Ψυχικό! Ρεπορτάζ που αναπαράχθηκε το βράδυ και από τα κανάλια.  

Ζήσαμε ένα πραγματικό μιντιακό πραξικόπημα, όπου μάλιστα είχε … ετοιμαστεί και η αστυνομική συνοδεία (!) για τον Λ.Παπαδήμο, μόλις θα αναλάμβανε πρωθυπουργός! Ή αποκαλυπτόταν ότι η … γερμανική πρεσβεία είχε παρέμβει υπέρ Παπαδήμου (αυτό το ξέρουμε κι εμείς, αλλά πόσο καλό του έκανε αυτή η αποκάλυψη;).  

Δεν μονοπωλούμε φυσικά την αλήθεια, αλλά ότι γράψαμε από την Κυριακή το βράδυ αποδείχθηκε 100% αληθινό. Σε συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες σε ότι αφορά το ρεπορτάζ για πολλούς λόγους.


-Από την σύσκεψη είχαν απορριφθεί οι υποψηφιότητες Λ.Παπαδήμου, Ν.Διαμαντούρου και … Έλσας Παπαδημητρίου

-Ο Α.Σαμαράς δεν ήθελε να βάλει αντιπροέδρους, ούτε να εμπλακούν πολιτικά πρόσωπα από την Ν.Δ. δηλαδή βουλευτές


-Η υποψηφιότητα Λ.Παπαδήμου δεν περπάτησε γιατί δεν δέχθηκε ο Α.Σαμαράς και οφείλουμε νε του το αναγνωρίσουμε. Στην σύσκεψη τέθηκε από τον Γ.Παπανδρέου το όνομά του, ο Α.Σαμαράς, αντέδρασε με τεκμηριωμένες αντιρρήσεις και στην πορεία της σύσκεψης την άποψη Σαμαρά υιοθέτησε τελικά και ο Γ.Παπανδρέου. 

Άρα πρόταση σε Λ.Παπαδήμο δεν έγινε ΠΟΤΕ! Σήμερα ο Ε.Βενιζέλος κυκλοφόρησε ένα non-paper στο οποίο προσπαθούσε να πάρει θέση για τα όσα του καταμαρτυρούσαν τα ΜΜΕ που είχαν προωθήσει την υποψηφιότητα του Λ.Παπαδήμου, ότι δήθεων είχε «σαμποτάρει» τον τραπεζίτη γιατί αυτός είχε ζητήσει την αντικατάσταση του Ε.Βενιζέλου.


Δε νομίζουμε να υπάρχει μέσο ενημέρωσης που να έχει ασκήσει πιο δριμεία κριτική στον Ε.Βενιζέλο για τα πεπραγμένα του στο υπουργείο Εθνικής, Άμυνας, αρχικά, αλλά κυρίως για τα όσα έκανε (ή δεν έκανε) στο ΥΠΟΙΚ από το defencenet.grΚαι αυτό με μεγάλο κόστος για το defencenet.gr (θα τα πούμε αναλτικά κάποια στιγμή). Αλλά ο Ε.Βενιζέλος δεν είχε καμία σχέση με το ναυάγιο της υποψηφιότητας Παπαδήμου, για τον απλό λόγο ότι δεν υπήρξε ποτέ αυτή η υποψηφιότητα παρά μόνο στα δημοσιογραφικά γραφεία των γνωστών ομίλων.


  Από εκεί σε πέρα σε ότι αφορά το non paper που μοίρασε το ΥΠΟΙΚ, ας δούμε ένα-ένα τα σημεία του

• Ουδέποτε Παπανδρέου και Σαμαράς μίλησαν για πιθανή λύση Παπαδήμου. Πολύ περισσότερο, πότε δεν συμφώνησαν σε τέτοια λύση.Το πρώτο, όπως είδαμε δεν ισχύει. Το δεύτερο ισχύει.
• Πότε δεν μίλησε μαζί του τις τελευταίες ημέρες ο Παπανδρέου. Σωστό!
• Ο Παπαδήμος με δική του πρωτοβουλία μόλις το μεσημέρι της Τρίτης μίλησε με τη Ρεγγίνα Βάρτζελη. Του είπε ότι δεν υπάρχει θέμα.Σωστό!
• Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε σε καμία περίπτωση άνθρωπο σχετιζόμενο με το τραπεζικό σύστημα ως πρωθυπουργό . Ούτε άνθρωπο που φανερά προτιμούσαν πολλά ΜΜΕ.Σωστό!
• Τον Ιούνιο, όταν του προτάθηκε να γίνει υπουργός Οικονομικών είχε αντιπροτείνει τον Λουκά Παπαδήμο. Τα μηνύματα από Βρυξέλλες και ΔΝΤ δεν ήταν ενθαρρυντικά για Παπαδήμο.  Το αντίθετο. Θυμούνταν ότι ήταν Διοικητής της ΤτΕ όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ με εξωραϊσμό των στατιστικών στοιχείων. Σωστό!
• Επίσης ,όπως θυμάστε ,αρθρογράφησε πριν λίγες ημέρες στο διεθνή και ελληνικό Τύπο κατά της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου που μειώνει το δημόσιο χρέος κατά τρόπο ενοχλητικό για τις τράπεζες . Άρα, τάχθηκε κατά μιας απόφασης που η ευρωζώνη θεώρει πολύ σημαντική και την οποία αναγκάστηκαν τελικά να δεχθούν και η ΕΚΤ και το IIF, δηλαδή  η Διεθνής Ένωση Τραπεζών. Σωστό!

Εδώ είναι και το «κλειδί» που «κλείδωσε» την υποψηφιότητά του εξ αρχής…