21 Νοε 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΠΡΟΣΨΡΙΝΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


Αναστέλλει προσωρινά η ΔΕΗ τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσους καταναλωτές δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών. Όπως δήλωσε ο διευθυντής δημόσιων σχέσεων της επιχείρησης, Κίμωνας Στεριώτης, οι εντολές για τη διακοπή ρεύματος θα...
εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά. Η κίνηση γίνεται έως ότου υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Στο μεταξύ, την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αποφάσισε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, αντιδρώντας στην απόφαση για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ .
Η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων θα καθοριστεί μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των προτάσεών της. Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, στην οδό Μεσογείων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλο, η κατάληψη πραγματοποιήθηκε «για να μη φύγει καμία εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου». Η ΓΕΝΟΠ επανέλαβε εξάλλου ότι συγκροτούνται ομάδες περιφρούρησης σε όλη τη χώρα για να εμποδίσουν τις αποκοπές λόγω μη πληρωμής του τέλους ακινήτων.


http://fimotro.blogspot.com