4 Νοε 2011

Βάζουν φωτιά στα αυτοκίνητά τους για να εισπράξουν τα ασφάλιστρα!


Βάζουν φωτιά στα πολυτελή αυτοκίνητά τους για να εισπράττουν τα ασφάλιστρα για εμπρησμό και να γλιτώνουν...
τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια και εφορία! Οσο απίστευτο κι αν φαίνεται, σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να καταλήγουν οι αστυνομικοί, που ερευνούν δεκάδες υποθέσεις εμπρησμού αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού.

Τον τελευταίο μήνα οι αστυνομικοί σε τμήματα κυρίως των βόρειων αλλά και νότιων προαστίων της Αττικής καλούνται δυο και τρεις φορές μέσα στη νύχτα να συντάξουν εκθέσεις εμπρησμού σε πολυτελή αυτοκίνητα, κυρίως 2.000 κυβικών. Οταν εμφανίστηκε το φαινόμενο, οι υπεύθυνοι της ΕΛ.ΑΣ. πίστεψαν πως πρόκειται για ομάδες νεαρών που κάνουν «επαναστατική γυμναστική» καίγοντας πολυτελή αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί θεωρούσαν πως έχουν να αντιμετωπίσουν οργανωμένες ομάδες εμπρηστών που έχουν βάλει στο μάτι πολυτελή αυτοκίνητα στις ακριβές γειτονιές της Αθήνας.

Οταν όμως τα περιστατικά αυξήθηκαν -κυρίως την περίοδο της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, οπότε στους δρόμους ήταν βουνά τα σκουπίδια και όσοι ήθελαν να ξεφορτωθούν το πολυτελές αυτοκίνητό τους το στάθμευαν κοντά σε κάδους απορριμμάτων και στη συνέχεια έβαζαν φωτιά στα σκουπίδια-, η έρευνα πήρε άλλη πορεία. Χαρακτηριστική περίπτωση, το Ψυχικό και το Νέο Ψυχικό, όπου μέσα σε δύο εβδομάδες σημειώθηκαν δεκατρία περιστατικά εμπρησμού πολυτελών αυτοκινήτων.

Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως αυτές οι περιπτώσεις δεν συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά της «επαναστατικής γυμναστικής». Αντιθέτως, έδειχναν ερασιτέχνες του είδους. Ετσι στράφηκαν σε διαφορετικό πεδίο ερευνών, με αποτέλεσμα να καταλήξουν σε ένα λογικό συμπέρασμα: τα αυτοκίνητα τα καίνε οι ιδιοκτήτες τους, γιατί λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να τα συντηρήσουν. Αλλωστε στις περισσότερες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των πολυτελών οχημάτων δεν ήταν οι άνθρωποι που με την επαγγελματική τους ιδιότητα θα μπορούσαν να τραβήξουν το ενδιαφέρον των «επαναστατών».

Τουλάχιστον δεκατρείς περιπτώσεις έχουν μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών, που εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο τη φωτιά στα πολυτελή αυτοκίνητα να την έβαλαν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν γονατίσει από την κρίση και δεν μπορούν πια να συντηρούν τα τζιπ και τα κουπέ αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Το έργο των αστυνομικών είναι πολύ δύσκολο, καθώς πρέπει να αποδείξουν ότι όντως ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι και ο υπεύθυνος του εμπρησμού. Και βέβαια, εάν αποδεδειχθεί κάτι τέτοιο, η «καμπάνα» για τον ιδιοκτήτη του πολυτελούς αυτοκινήτου που βρήκε αυτόν τον τρόπο για να το ξεφορτωθεί και παράλληλα να εισπράξει τα ασφάλιστρα, θα είναι μεγάλη.



http://www.tweetyblogs.gr/