20 Νοε 2011

«Έφεραν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα»!


Συνεχίζουμε να παραμένουμε με την εντύπωση ότι ο κ. Παπαδήμος είναι...
 
«Έφεραν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα»!
τραπεζίτης.


Συνεχίζουμε, δε, να θυμόμαστε ότι από τις ΗΠΑ μέχρι την Ιρλανδία, κι από τη Βρετανία μέχρι την Ελλάδα, οι λαοί υφίστανται τα μνημόνια, τη λιτότητα και την κάθε λογής αγριότητα, διότι πρέπει - λέει - να σωθούν οι τραπεζίτες και οι τράπεζες που κατέρρευσαν (όπως π.χ. η «Λίμαν Μπράδερς»)ή απειλούνται με κατάρρευση.


Θυμόμαστε, επίσης, ότι στα χρόνια αυτά που οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα μένουν χωρίς μισθό και δουλειά, οι συνταξιούχοι χωρίς συντάξεις και τα παιδιά χωρίς βιβλία, αντιθέτως οι τράπεζες - κατά δήλωση Βενιζέλου - έχουν εισπράξει 128 δισ. ευρώ (δηλαδή μισό ΑΕΠ!) με τη μορφή πακέτων, ενισχύσεων και εγγυήσεων.


Γνωρίζουμε, επιπλέον, ότι βασικοί κάτοχοι των ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους, δηλαδή οι τοκογλύφοι και οι κερδοσκόποι που παίζουν με το δημόσιο χρέος αφανίζοντας τον ελληνικό λαό, είναι ελληνικές και ξένες τράπεζες.


Δεν μας διαφεύγει, τέλος, ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, δηλαδή εκείνου του φορέα που δανείζει τους τραπεζίτες με 1%, για να έρχονται μετά αυτοί και να δανείζουν το κράτος με 5% και κατόπιν όλοι μαζί, ΕΚΤ, τραπεζίτες και κράτος των τραπεζιτών και των μονοπωλίων, να δανείζουν τον ελληνικό λαό με τα ληστρικά επιτόκια του 20%!


Κατόπιν όλων αυτών, δηλώνουμε καταγοητευμένοι από αυτό το... δημοσκοπικό πανηγύρι που απεφάνθη ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου με ποσοστά της τάξης... του 127% (και μάλιστα πριν αυτή υπάρξει!),


και χωρίς να θέλουμε - επ' ουδενί - να χαλάσουμε το κλίμα της απάτης (σ.σ.: συγνώμη, της «γενικής συναδέλφωσης» θέλαμε να πούμε...), δεσμευόμαστε ότι όποιον ακούσουμε να λέει ότι «έφεραν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα» θα τον καταγγείλουμε πάραυτα και θα τον παραπέμψουμε διά τα περαιτέρω στον υφυπουργό Άδωνι Γεωργιάδη!


Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης" 16/11/2011


Ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος είναι γνωστός για την αιχμηρή και πάντα τεκμηριωμένη πένα του, τόσο ως αρθρογράφος όσο και ως συγγραφέας.


Το τελευταίο του βιβλίο μάλιστα «Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε» αποτελεί ένα χρήσιμο «εργαλείο» για να κατανοήσουμε «τι» συμβαίνει στον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά και «γιατί» συμβαίνει.


Το βιβλίο, αφενός θέτει τα κρίσιμα ερωτήματα, αφετέρου δίνει στέρεες απαντήσεις:


Πόσοι φτωχοί απαιτούνται για να «παραχθεί» ένας πλούσιος;


Πώς γίνεται την τριετία 2008-2010, που δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι προστέθηκαν στις στρατιές της απόλυτης φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη να έχει διπλασιαστεί;

Ποιοι, πώς και γιατί δημιουργούν τα χρέη και τα ελλείμματα;

Ποια τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα και τον κόσμο;

Ποιος ο ρόλος της ΕΕ, του ΔΝΤ, του εγχώριου πολιτικού συστήματος;

Γιατί η Ιστορία της Ελλάδας είναι μια διαρκής ιστορία χρεών, ελλειμμάτων και Μνημονίων από το 1821;

Πού μας οδηγούν τα Μνημόνια και πώς φτάσαμε ωε εδώ;

Η κρίση έχει πρόσημο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό; Την προκαλούν όλοι; Την πληρώνουν όλοι;

Ποιοί και πώς κερδίζουν από την κρίση;

Ποιά είναι η «διέξοδος» από την κρίση και πώς επιτυγχάνεται;