2 Σεπ 2009

Οι Τούρκοι "αναχαίτισαν" ελικόπτερο CH-47DGR με καταδρομείς, πάνω από το Φαρμακονήσι!

Νέα κλιμάκωση των επιθετικών κινήσεων από την Τουρκία: Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου Άμυνας στο defencenet.gr, χθες το πρωί μεταφορικό ελικόπτερο CH-47DGR του Στρατού Ξηράς, το οποίο μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό στο Φαρμακονήσι, "αναχαιτίστηκε" από την τουρκική αεράμυνα! Το ελικόπτερο αδιαφόρησε για την τουρκική προειδοποίηση και ολοκλήρωσε κανονικά την αποστολή του.

Συγκεκριμένα στις 09:22 χθες το πρωί, το ελικόπτερο προεχρόμενο από την Κω και κατευθυνόμενο προς το Φαρμακονήσι, έμφορτο με άνδρες και υλικό, δέχθηκε σήμα από το τουρκικό ραντάρ περιοχής DATSA με το οποίο του ζητούσαν να δηλώσει τα στοιχεία του και να αποχωρήσειαμέσως από την περιοχή

Αμέσως ενημερώθηκε το ΓΕΕΘΑ, το οποίο διέταξε το ελικόπτερο να σyνεχίσει κανονικά την αποστολή του, όπως και έγινε. Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, το ελικόπτερο επέστρεψε στην Κω.

Το ελικόπτερο μετέφερε τους άνδρες για την τακτική αλλαγή φρουράς του νησιού. Η απαίτηση των Τούρκων ελεγκτών ήταν αυτή που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι του αρνήθηκαν το δικαίωμα να προσεγγίσει με την αιτιολογία ότι "Δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται στην περιοχή"!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Πηγή: politesgr.com