
«Η πεποίθηση ότι τα φρέσκα τρόφιμα είναι πάντοτε πιο υγιεινά και θρεπτικά από τα κατεψυγμένα είναι λανθασμένη και πρέπει να αλλάξει. Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι το ίδιο και σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερο θρεπτικά από τα φρέσκα.Αυτό οφείλεται στις νέες μεθόδους και διαδικασίες κατάψυξης των τροφών, η οποία γίνεται ταχύτατα και με τρόπο τέτοιο ώστε να ελαχιστοποιείται η απώλεια των θρεπτικών συστατικών.Σε αντίθεση η αλυσίδα της παρασκευής-συλλογής,συσκευασίας και μεταφοράς των φρέσκων τροφίμων στις αγορές και στα καταστήματα είναι χρονοβόρος. Μπορεί να περάσει και ένας μήνας για να φτάσει ένα φρέσκο τρόφιμο στα χέρια του καταναλωτή, χρόνος στον οποίο μεγάλο ποσοστό των θρεπτικών συστατικών του θα έχει χαθεί. Επιπλέον τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι πιο φτηνά και θέλουν λιγότερο χρόνο προετοιμασίας για να καταναλωθούν» δήλωσε στην «Daily Τelegraph» η Σαρλότ Χάρντεν, επικεφαλής της έρευνας.΅
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ