11 Αυγ 2009

Στην εξαγορά του FriendFeed προχωρά το Facebook

Στην εξαγορά του ανερχόμενου site κοινωνικής δικτύωσης FriendFeed, το οποίο δίνει στα μέλη του τη δυνατότητα να μοιράζονται online πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο μεταξύ διαφόρων κοινωνικών δικτύων και blogs, ανακοίνωσε πως προχωρά το Facebook.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το συγκεκριμένο site είναι αντίστοιχες με αυτές του Twitter, το οποίο είχε επιχειρήσει να εξαγοράσει το Facebook έναντι 500 εκατ. δολαρίων το 2008.

Το μεγαλύτερο site κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο δεν αποκάλυψε τους όρους της συμφωνίας, ωστόσο ανακοίνωσε ότι το FriendFeed θα λειτουργήσει ως έχει προς το παρόν, μέχρις ότου καθορισθούν τα μακροπρόθεσμα σχέδια των δύο ομάδων.

Σε ανακοίνωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ εκφράζει το θαυμασμό του για την ομάδα του FriendFeed, η οποία, όπως τονίζει, κατάφερε να δημιουργήσει μια υπηρεσία «απλή και καλαίσθητη».

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις ιδρυτές του FriendFeed είναι πρώην υπάλληλοι της Google οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία σημαντικών προϊόντων όπως το Gmail και το Google Maps.

Πηγή: Ναυτεμπορική