4 Ιουλ 2009

Οι νεαροί εκπρόσωποι της νεολαίας των χωρών της G8 πάνε στη Ρώμη για τη Σύνοδο της JUNIOR 8

Θα συνεδριάσουν παράλληλα με την Σύνοδο Κορυφής της G8

Ομάδες νέων ηλικίας 14-17 ετών πηγαίνουν για να συμμετάσχουν στη συνδιάσκεψη των νέων (JUNIOR 8) που φέτος θα γίνει στη Ρώμη 5 - 12 Ιουλίου παράλληλα με τη συνάντηση της G8 στην πόλη L'Aquila της Ιταλίας.

Τη χρονιά αυτή, 32 νέοι από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Ρωσική Ομοσπονδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα ενωθούν με τετραμελείς ομάδες συνομηλίκων τους από τη Βραζιλία, την Κίνα, την Αίγυπτο, την Ινδία, το Μεξικό και τη Νότιο Αφρική.

Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης σε αρκετές περιπτώσεις καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ρώμη, ιδιαίτερα και μετά από τη συνάντησή τους με τους ηγέτες των χωρών της G8 την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

Στο επίκεντρο της Συνόδου της JUNIOR 8 τη χρονιά αυτή θα είναι η κλιματική αλλαγή, η οικονομική κρίση και η φτώχεια στην Αφρική καθώς έχουν σοβαρές συνέπειες στη ζωή των παιδιών και των νέων.

Η συνάντηση των νέων θα φιλοξενηθεί στο βασικό κέντρο εκπαίδευσης των πυροσβεστών της Ιταλίας (Istituto Superiore Antincendi) στη Ρώμη.

Προηγούμενες Σύνοδοι της JUNIOR 8 έγιναν το 2005 στη Σκωτία - με την ονομασία τότε C8, το 2006 στη Ρωσία, το 2007 στη Γερμανία ενώ η τελευταία ήταν το 2008 στο Τσιτόσι της Ιαπωνίας που κατέληξε στη Διακήρυξη του Τσιτόσι.

Περισσότερες πληροφορίες για την τωρινή και τις προηγούμενες διοργανώσεις και τις τελικές διακηρύξεις των Συνόδων στην επίσημη ιστοσελίδα της JUNIOR 8 στο: http://www.j8summit.com