Το μυστικό της παράτασης της ζωής μπορεί να κρύβεται σε μια ουσία, που εντοπίστηκε τη δεκατία του '70 στο Νησί του Πάσχα. Ο λόγος για τη ραπαμυκίνη, που χρησιμοποιείται ήδη στην ιατρική στον τομέα των μεταμοσχεύσεων και της καταπολέμησης του καρκίνου.
Σύμφωνα με πρόσφατες εργαστηριακές μελέτες, η ραπαμυκίνη ευθύνεται για την επιμήκυνση μέχρι και 38% της ζωής των ποντικών, που χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα.
"Πιστεύομε ότι πρόκειται για την πρώτη απόδειξη ότι η διαδικασία γήρανσης μπορεί να επιβραδυνθεί και η διάρκεια ζωής είναι δυνατόν να επεκταθεί μέσω θεραπείας με φάρμακα, η οποία θα αρχίζει από μια προχωρημένη ηλικία" δήλωσε ο καθηγητής, Ράντι Στρονγκ του πανεπιστημίου του Τέξας.
Από την πλευρά του, ο ερευνητής Άρλαν Ρίτσαρντον υπογράμμισε: "Δουλεύω 35 χρόνια στην έρευνα για τη γήρανση και έχω ακούσει πολλές φορές να ανακαλύπτονται οι λεγόμενες αντιγηραντικές παρεμβάσεις, οι οποίες αποδεικνύονται αναποτελεσματικές. Παρότι δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα προλάβω το χάπι της παράτασης της ζωής, πιστεύω ότι με τη ραπαμυκίνη έχουμε πολλές πιθανότητες να το παρασκευάσουμε".
Η άλλη όψη
Παρά τις... ευεργετικές της ιδιότητες στα ποντίκια, η ουσία είναι αποδεδειγμένο ότι αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Για το λόγο αυτό, δεν επιτρέπεται η απευθείας χορήγησή της στον άνθρωπο. "Τα ποντίκια στα εργαστήρια είναι προστατευμένα από μολύνσεις και ιούς, όμως αυτό είναι αδύνατο να συμβεί για τον ανθρώπινο πληθυσμό" προειδοποιεί η Δρ. Λιν Κοξ του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ωστόσο, η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη από την έρευνα και υποστηρίζει ότι τα επιστημονικά αποτελέσματα για τη ραπαμυκίνη ανοίγουν το δρόμο προκειμένου συγκεκριμένα φάρμακα στο μέλλον να πετύχουν το στόχο της επιμήκυνσης της διάρκειας της ζωής.
Πηγή: pyrgoskymis.gr
Σήμερα θα αναφερθώ στα χάλια των σημερινών σχολείων. Λυπάμαι αν ενοχληθούν
κάποιοι.
Πριν από 20 δευτερόλεπτα