Ένα μακρύ μεσαίο δάχτυλο αποτελεί σημαντική ένδειξη για τις πιθανότητες επαγγελματικής επιτυχίας ενός χρηματιστή (και όχι μόνο). Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν βρετανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου Κέμπριτζ. με επικεφαλής τον φυσιολόγο ερευνητή στον τομέα της νευροεπιστήμης και της συμπεριφοράς Τζον Κόουτς, ο οποίος μάλιστα υπήρξε και χρηματιστής στη Γουόλ Στριτ.
Το πείραμα
Η ομάδα του Κόουτς μέτρησε το μήκος των δακτύλων 44 ανδρών χρηματιστών του Σίτι του Λονδίνου και στη συνέχεια συσχέτισε το μήκος των δακτύλων με τα κέρδη και τις απώλειες των χρηματιστών στη διάρκεια μιας περιόδου 20 μηνών. Το συμπέρασμα ήταν ότι όσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά του δείκτη και του μεσαίου δακτύλου, τόσο υψηλότερη κερδοφορία εμφανίζει ένας χρηματιστής - και μάλιστα άσχετα με την εμπειρία του - και τόσο λαμπρότερες προοπτικές καριέρας έχει.
Συγκεκριμένα, οι χρηματιστές με μακρύ μεσαίο δάκτυλο - και άρα χαμηλό λόγο δείκτη/μεσαίου δακτύλου - βγάζουν κατά μέσο όρο σχεδόν εξαπλάσια χρήματα από όσους έχουν μικρό μεσαίο δάκτυλο και άρα υψηλό λόγο δείκτη/μεσαίου.
Η εν λόγω εργασία δημοσιεύθηκε στα "Πρακτικά" της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Προηγούμενες έρευνες
Σύμφωνα με άλλη έρευνα, η αναλογία του μήκους του δείκτη με το μήκος του μεσαίου δακτύλου αποτελεί ένδειξη για την προγεννητική έκθεση ενός εμβρύου σε ανδρικές ορμόνες (ανδρογόνα-τεστοστερόνη). Οι ορμόνες αυτές επηρεάζουν τον υπό ανάπτυξη εγκέφαλο, δίνοντάς του αυξημένη επιθετικότητα, αυτοπεποίθηση, ταχύτερους χρόνους αντίδρασης, μεγαλύτερη προθυμία για ανάληψη ρίσκου στη ζωή και μεγαλύτερες ικανότητες να διακριθεί στα σπορ.
Όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα αυτών των ορμονών, τόσο μεγαλύτερο είναι το μεσαίο δάκτυλο σε σχέση με το δείκτη και άρα τόσο χαμηλότερη η σχέση (μαθηματική αναλογία) μεταξύ δείκτη/μεσαίου δακτύλου.
Σε άλλη έρευνά του πέρσι, ο Κόουτς είχε διαπιστώσει - παίρνοντας δείγματα σάλιου – ότι οι χρηματιστές, που παρουσίαζαν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης το πρωί, έβγαζαν περισσότερα χρήματα από τους υπόλοιπους χρηματιστές.
Πηγή: realsnews.blogspot.com
Αντώνης Αλεξανδρής: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών στη Μυτιλήνη ο
«κρατούμενος 8425»
Πριν από 54 δευτερόλεπτα