5 Μαΐ 2009

Οδική ασφάλεια Νέου Βουτζά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
Ανδρούτσου και Παξινού 1, 190 09, Ν.Βουτζάς

Νέος Βουτζάς, 5 Μαρτίου 2009
α.π.: 5


Προς: τον Δήμαρχο Ν.Μάκρηςκ. Ι.Λουίζο


ΘΕΜΑ: Οδική ασφάλεια

Κύριε Δήμαρχε
Απευθυνόμαστε σε σας προκειμένου να ζητήσουμε να προβείτε σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, ανεξαρτήτως της καθ’ ύλην αρμοδιότητος σας, ώστε να υλοποιηθούν άμεσα τα μέτρα που κατόπιν αυτοψίας υποδεικνύει το Τμήμα Τροχαίας Ανατολικής Αττικής με βάση το από 13.02.2009 έγγραφο της, με αρ. πρωτ.: 2501/10/16/15, το οποίο σας κοινοποιούμε κι εμείς.
Επίσης σας καλούμε, πέραν των προβλεπόμενων κατά νόμο ενεργειών, να προβείτε ή να συμβάλλετε σε ειδική σήμανση ευαισθητοποίησης προ της κατωφερούς δεξιάς στροφής μετά την Α’ Είσοδο Ν.Βουτζά επί της Λ. Μαραθώνος στο ρεύμα προς τη Ν.Μάκρη, όπου έχουν επανειλημμένα συμβεί θανατηφόρα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, όπως προσφάτως. Σε μια τέτοια πρωτοβουλία «ηχηρής» επισήμανσης προς τους διερχόμενους οδηγούς, με ισχυρό δηλαδή συμβολικό περιεχόμενο, όπως π.χ. υπερυψωμένο τρακαρισμένο όχημα, ή ειδική πινακίδα με την ένδειξη «Στο σημείο αυτό έχουν συμβεί θανατηφόρα δυστυχήματα», ενδεχομένως σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, ή άλλους αντίστοιχους μη κυβερνητικούς φορείς, ο Σύλλογος του Νέου Βουτζά είναι πρόθυμος να συνεργασθεί εμπράκτως.

Ο Νέος Βουτζάς, περιοχή πλέον πρώτης κατοικίας, ενταγμένης στο σχέδιο από το 1969, με περίπου 2.000 κατοίκους σήμερα που συνεχώς αυξάνονται και έναν αριθμό διερχομένων, καλεσμένων, εργατών καθώς και καλοκαιρινών παραθεριστών που ξεπερνάει τα 5.000 άτομα, όπου από τον Σεπτέμβριο 2008 λειτουργεί Γυμνάσιο και υπό τις ειδικές συνθήκες της πυρασφάλειας που επικρατούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δικαιούται, τόσον από πλευράς ασφάλειας, όσο και από πλευράς διευκολύνσεων των πεζών αλλά και αισθητικής, μια αξιοπρεπή και ασφαλή πρόσβαση και από τις τρεις Εισόδους και μια ασφαλέστερη κυκλοφορία δια της Λ.Μαραθώνος και προς τον σκοπό αυτό σας παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας.

Ο Πρόεδρος

Νίκος Γιαννής