2 Μαΐ 2014

Μια φωνή γονείς, δάσκαλοι και παιδιά του 6ου Δημοτικού: Αφήστε το σχολείο μας ήσυχο

6o-sygkentrwsi-2
Ένα σώμα, μια φωνή είναι το μήνυμα που στέλνουν μαθητές, δάσκαλοι και γονείς από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής που βιώνει μια πρωτοφανή αναστάτωση η οποία αποδίδεται σε διάφορα επεισόδια που δημιουργεί μια ελάχιστη μερίδα γονέων και που κορυφώθηκε με τη φημολογούμενη κλοπή – καθώς δεν έχει αποδειχθεί κάτι ως σήμερα – του “ιλιγγιώδους ποσού των € 2,20 από μαθητή του σχολείο σε βάρος συμμαθητή του.
Η δασκάλα είχε επιλέξει την παιδαγωγική προσέγγιση του θέματος από την απαίτηση για ανακρίσεις και διαπόμπευση του…εγκληματία.
6o-sygkentrwsi-4
Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ που είχε αναδημοσιεύει η FREEPEN.GR που κάλυψε και αυτή σήμερα το γεγονός και μπορείτε και ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσετε ολόκληρο σε αυτό το σύνδεσμο:
Η τρελή αυτή ιστορία δυστυχώς δεν τελειώνει εδώ. Ο δικαστής απαίτησε να γίνει ανάκριση μέσα στη σχολική τάξη και όταν φυσικά η δασκάλα αρνήθηκε την κατηγόρησε ότι συγκαλύπτει τον κλέφτη και με εισαγγελική εντολή απαίτησε και πήρε τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών όλης της τάξης. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή όλων των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων, αφού ήδη στο σχολείο δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση και τελικά ο μικρός μαθητής (που δεν είναι σίγουρο ότι αφαίρεσε από τον συμμαθητή του τα δύο ευρώ) στιγματίστηκε και οι γονείς του δεν ξέρουν τι να κάνουν για ν΄ αντιμετωπίσουν την κατάσταση του παιδιού τους.
Πριν από μερικές μέρες όλοι οι δάσκαλοι του σχολείου κατέθεσαν αναφορά κατά του δικαστή, στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στον εισαγγελέα Εφετών Αθήνας, ζητώντας να παρέμβει η Δικαιοσύνη, καθώς δέχονται κάθε μέρα παρενοχλήσεις και αθέμιτες παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων τους, λεκτικές απειλές και απαξιωτικά σχόλια, όπως «έχω τη δύναμη να κλείσω ακόμα και το σχολείο», «θα τη βγάλω σε αργία», «μην τα βάζετε με τον δικαστή», «θα πάω στον Ρακιντζή»
6o-sygkentrwsi-3
Η συγκεκριμένη δασκάλα όπως ακούστηκε στη συγκέντρωση έπειτα από απειλές, εξαναγκάστηκε να παρατήσει τους μαθητές της και να αλλάξει σχολείο.
Το παρανοϊκό όμως είναι ότι μια άλλη αγαπημένη δασκάλα των παιδιών, η Νατάσα Ορφανοπούλου που μπορείτε να την ακούσετε στο ξεκίνημα του βίντεο, βρέθηκε να τίθεται σε αργία διότι τόλμησε να καταφύγει στις ανώτερες αρχές για να ζητήσει την παρέμβασή τους ώστε να πάψουν να δημιουργούνται θέματα στο σχολείο.
Ο 80χρονος κος Ρακιντζής, ο κατά το γνωστό δημοσιογράφο Στέλιο Συρμόγλου στο Γιώργο Τράγκα περιφέρων “τη λιπόσαρκη λογική του από κανάλι σε κανάλι, που αφήνει φακέλους και καταγγελίες να σαπίζουν επί μήνες, εδώ – γιατί άραγε; – κινητοποιήθηκε αμέσως και τιμώρησε την κα Ορφανοπούλου.
Αλήθεια κε Ρακιντζή που πονέσατε τα € 2,20 αν εκλάπησαν, ΓΙΑ ΤΑ € 14 ΕΚ. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕ; ΑΥΤΑ ΤΑ 14 ΕΚ. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ;
Αναρωτιέται όμως κανείς, όσον αφορά τους αναστατώνοντες:
- Είναι ευχαριστημένοι με αυτή την εικόνα;
- Τους αρέσει να θέτουν απέναντι όλους τους γονείς;
- Ικανοποιήθηκαν που και ένα παιδί διαπόμπευσαν αλλά και κανείς δε θέλει τα δικά του να έχουν πάρε δώσε με τα δικά τους;
- Κέρδισαν κάτι χαλώντας την ηρεμία και την τάξη σε ένα σχολείο γειτονιάς όπου όλοι είναι φίλοι μεταξύ τους;
- Γιατί απειλούν να κλείσουν το σχολείο;
Ακολουθεί το βίντεο με το χαιρετισμό-μήνυμα της κας Ορφανοπούλου, το χαιρετισμό της Μαρίας Κορρέ, δασκάλας του 6ου και της προέδρου της Ενωσης Συλλόγων Αύρα Μπασακίδου.






Παρόντες ακόμη ο Σπύρος Αλεξίου από το Φυσάει Κόντρα και ο Ανδρέας Γκιζιώτης της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Πλήρης και “περίεργη” απουσία της Δημοτικής Αρχής
6o-sygkentrwsi-6
Ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Νίκη Πολιτών Γιάννης Σταθόπουλος
6o-sygkentrwsi-7
Ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Συμμαχία Ευθύνης Βασίλης Γιαννακόπουλος
Απούσα για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή και ο Βασίλης Ζορμπάς. Ένα σχολείο στην καρδιά της πόλης δοκιμάζεται, τα νεύρα και οι αντοχές μαθητών και δασκάλων στα όριά τους, αλλά ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ‘Η ΝΑ ΚΑΝΕΙ και ιδίως ο δήμαρχος.
Κι ενώ δάσκαλοι από όλο το λεκανοπέδιο έδωσαν σήμερατο παρόν, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Βασίλη Ζορμπά και μέλη της διοικήσης και συνάδερφοι (;) της κας Ορφανοπούλου, όπως ο αντιδήμαρχος παιδείας κος Κωνσταντακόπουλος, η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κα Μουχτούρη και ο κος Παύλου δεν έδωσαν το παρόν όπως επίσης απόντες ήταν και οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών και των επιτροπών παιδείας.
Τουλάχιστον η παρουσία των κκ Σταθόπουλου και Γιαννακόπουλου μαζί με στελέχη τους όπως του Γιάννη Λογοθέτη και του Πάνου Γκόνη του πρώτη και του κου Κρητικίδη, της κας Σούλας Θεοδώρου-Χλύκα και της κας Ευαγγελίας Κουνέλη, απέδειξε ότι ο επόμενος δήμαρχος θα κάνει αυτά που επιβάλλεται για την πόλη του.
Κι άραγε η απουσία της δημοτικής αρχής έχει να κάνει με το γεγονός ότι όπως ειπώθηκε, ένας από τους λίγους αυτούς γονείς που αναστατώνουν το σχολείο, βρίσκεται πολύ πολύ πολύ κοντά στο δήμαρχο;
Η απουσία της δημοτικής αρχής, αν δε σημαίνει ότι αποδέχεται και ευλογεί αυτές τις καταστάσεις, το λιγότερο συνεπάγεται πως αδιαφορεί.
Εμείς όμως δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για τα παιδιά μας αλλά και τους ανθρώπους αυτούς που τους τα εμπιστευόμαστε.
6o-sygkentrwsi-1
Αλήθεια κύριε Ρακιτζή η κατάχρηση εξουσίας και ειδικά από δικαστή δεν είναι ποινικό αδίκημα το οποίο θα πρέπει να εξετάσετε επίσης; Ή αδιαφορείτε για τους δικούς σας λόγους;

ΥΓ: Για να μην κουράζεστε κε Ρακιντζή επειδή είστε και μεγάλος:
Κατάχρηση εξουσίας 105. Δημόσιος λειτουργός, ο οποίος κατά κατάχρηση εξουσίας που ανάγεται στα καθήκοντα του, ενεργεί ή διατάσσει την ενέργεια οποιασδήποτε αυθαίρετης πράξης που παραβλάπτει τα δικαιώματα άλλου, είναι ένοχος πλημμελήματος. Αν ο υπαίτιος απέβλεπε με τέτοια πράξη σε κέρδος, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση τριών χρόνων.

http://www.agiaparaskevi-guide.gr/